Viesmer Oy aloitti tarinan –
PitoMeronen Oy jatkaa toisessa polvessa

Viesmer Oy syntyi "T:mi Viestintäpalvelut Rami Meronen" jatkoksi, vuoden 1988 syyskuussa. Yritys oli ensimmäinen ja siihen aikaan ainoa yksityinen, joka teki tiedontuottajille pelkästään internetin esihistoriallisen alkutaipaleen tiedostoja, grafiikkaa, jne. Niillä vuosikymmenillä puhuttiin Videotex- järjestelmistä, monet tunnistavat tuon ajan tekniikan teksti-tv sivujen kaltaisesta ulkonäöstä. Pienehkö uskollinen piiri uskoikin sen tulevaisuuteen todella vankasti. Lamavuosina usealta usko hiipui, mutta tänään on upeata huomata olleensa pioneerina mukana rakentamassa tätä yhäkin tulevaisuuden välinettä.

Pääpaino siihen aikaan oli ehdottomasti yrityksiin ja yrittäjille suunnatuilla palveluilla. Pankit toki läksivät heti liikkeelle ajatuksenaan palvella kaikkia mahdollisia päätekäyttäjiä, myös kotimikroilijoita. Toki muitakin tavalliselle kansalle tarkoitettuja järjestelmiä koe rakenneltiin, mutta niiden tuottoihin ei kai kukaan tosissaan vielä uskonut. Ja useimmat viritelmät päätyivätkin laman myötä ikävä kyllä roskikseen.

Viesmer Oy:kin suuntasi lamavuosina katseensa alueille, joilta ei työ koskaan lopu. Esimerkkinä aputoiminimi Pitopalvelu Pitomer ja lounaskahvila toiminta. Ruokaa tehdään aina, perhejuhlia pidetään lamasta huolimatta ja yrityksetkin ruokkivat niin henkilöstöään kuin vieraitaankin. Ja alalla on todellakin työsarkaa riittänyt.

Pitopalvelu PITOMERin tarina alkaa oikeastaan emäntämme kotoa, Pohjois-Karjalasta. Siellä paistettiin mummin kanssa aitoja oikeita Karjalanpiirakoita viikoittain. Mukaan pääsi tai joutui niin pienestä, kun pöydälle ylettyi.

Myöhempi tarina alkaakin sitten oikeastaan "harrastuksesta".

Raija Meronen toimi Järvenpäässä Laurilan Seurakuntakodin emäntänä 70-luvun puolelta aina 90-luvunalkupuolelle, liki 20 vuotta. Niiden vuosien aikana tulivat paikkakuntalaiset hyvin tuntemaan emäntämme erilaisten perhejuhlien taitavana pitoemäntänä. Esimerkiksi muistotilaisuuksia oli vilkkaimmillaan liki 60.vuodessa. Tänä aikana kehittyi taito tehdä ja palvella. Oppeja ja vinkkejä kertyi paikkakunnan vanhoilta "pitoemänniltä" siinä ohessa kuin varkain.

Kun varsinaisen työn ulkopuolinen kysyntä vilkastui melkoisesti, päätettiin rekisteröidä Pitomer toiminimi, yrittäjänä jo toimivan isännän Viesmer Oy:n aputoiminimeksi. Pitomer täyttää 27. vuotta 2015 syksyllä.
Alun pienimuotoinen vapaa-aikojen "harrastustoiminta" vakiintui vähitellen 90-luvun puolella, samalla kun lama puudutti Viesmer:in sähköisenviestinnän työsarkaa. Emäntämme siirtyi kokopäiväisesti omiin töihin 1996. Pitopalvelun kysyntä paisui hyvin voimakkaasti, ylittäen käytännössä tarjonnan todella nopeasti. Työhön osallistui nyt koko perhe. Juniorikin, joka on vääntänyt täytekakkuja pienestä pitäen, valmistui kokiksi ja on täysipäiväisesti tehnyt työtä vuodesta 1995 alkaen.

1990-luvun loppupuolikkaan pyöritimme neljän lounaspaikan kokonaisuutta, mutta paikoissa joissa toimimme tuli muutoksen tuulia sekä kansainvälisesti talous yski vuosituhannen vaihteessa, supistimme toimintaamme keskittyen pitopalveluun Emalikadulta käsin.

Vuonna 2006 saimme ensimmäisen oman pitopaikkamme, Tuusulan taistelukoulun Upseerikerhon jossa pidimme tilausravintolaa menestyksekkäästi. Järjestimme siellä mitä erilaisimpia juhlia ja tilaisuuksia, yksityisille ja sekä mitä erilaisimmille organisaatioille. Toiminta loppui vuonna 2011 kun näkemykset vuokranantajan kanssa erosivat tulevaisuuden suhteen, emme osallistuneet enää tarjouskilpailuun joka käytiin uusilla säännöillä.

2013 meille tarjoutui mahtava mahdollisuus perustaa ravintola, jossa yhdistyisi ainutlaatuinen sijainti, upea ja monipuolinen toimitalo pitopalvelun sekä lounaan mahdollistavana, kun Hok-Elanto lopetti ABC liikenneaseman Järvenpäässä.
1.3.2014 olikin suuri päivä kun avasimme Hermanni-Hyvänmielen ravintolan, Helsingintie 40 osoitteessa. Hermannissa pystymme järjestämään jopa 200 hengen tilaisuuksia, lounaalla kävi valtava joukko vakio asiakkaita. Kesäkuussa 2015 kesäloman aikana myyntineuvottelut alkoivat ja me emme enää avanneet syksyllä ravintolaa.

Kesällä 2014 kuulimme että entisessä Adultan kiinteistössä, jossa nykyisin toimii monipuolinen Fox Center yrityskeskus, oli ravintolatoimijan kartoitus käynnissä. Osallistuimme luonnollisesti kilpailuun ja tulimme valituksi uudeksi toimijaksi.
1.11.2014 aloitimme uuden Hermanni Fox Center ravintolan Wärtsilänkatu 61 osoitteessa Järvenpäässä. Joulukuun alussa pääsimme muuttamaan kaiken tuotannon Emalikadulta, joka tarkoitti 18 vuoden toiminnan loppumista siellä. Fox Center tarjosi meille ainutlaatuisen mahdollisuuden tarjota todella monipuolisesti henkilöstöruokailu palveluita ja meillä on käytettävissä mahtavat auditorio sekä tilaus sauna-kabinetti tiloja! 

Hermanni Meronen, perheyrityksen toiminnassa mukana ollut poika, jatkaa perinteikästä toimintaa PitoMeronen Oy nimellä keväästä 2015 alkaen. Haastavina aikoina uskomme laadukkaan ja joustavan palvelumme sekä todella tunnettujen ja pidettyjen tuotteiden toimivan jatkossakin! Olemme suurelle joukolle yrityksiä ja yhteisöjä vakiotoimittajana, sekä alihankkijoina, mitä ikinä ravitsemustarpeita heillä ja teillä onkaan. Yksityisasiakkaat muodostavat myös tärkeän osan toimintaamme, toimitamme tilausleivonnaisia ja järjestämme erilaisia perhejuhlia häistä muistotilaisuuksiin joka viikko.

Noin parinkymmenen ammattilaisen joukko palvelee teitä kaikissa tarpeissa mitä alalta löytyy.

Tervetuloa perheyrityksemme kotisivuille ja asiakkaaksi!